Voorwaarde koop woning Londen: betalen met bitcoins

Geplaatst op 22-10-2017 door D. Voesenek

Een woning van 20,15 miljoen euro (18 miljoen pond) gelegen in het Londense Notting Hill wordt deze maand te koop aangeboden. Tot zover geen merkwaardig nieuws, totdat men zich realiseert dat dit markante herenhuis alleen kan worden aangekocht met bitcoins.


Lees verder...

Het nieuwe Louvre in Abu Dhabi

Geplaatst op 08-10-2017 door F. Geurtsen

De onderstaande foto is geen artist impression, maar de werkelijkheid. Op 11 november wordt het Louvre Abu Dhabi officieel geopend. Het indrukwekkende complex, dat is overdekt door een koepel van metalen ‘sterren’, is ontworpen door Jean Nouvel. 

all images by mohamed somji © louvre abu dhabi  

Lees verder...

Niet eerder zoveel geld in Nederlandse woningmarkt

Geplaatst op 24-09-2017 door D. Voesenek

In de eerste acht maanden van 2017 is er maar liefst € 40,4 miljard omgegaan in de Nederlandse woningmarkt. Dat is 26% meer dan dezelfde periode een jaar eerder en is niet eerder zo hoog geweest. Dit blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Door deze grote voorsprong zal een recordbedrag dit jaar zo goed als zeker worden behaald.

De forse groei van de woningmarkt is een combinatie van hogere huizenprijzen en meer transacties.

Lees verder...

Wat is het nut van blockchain?

Geplaatst op 10-09-2017 door F. Geurtsen

De media staat er vol van. Bitcoins, Ethereum, Ripple en Litecoin: digitale munten of 'cryptocurrency' waarvan de achterliggende technologie blockchain is en volgens velen niet alleen de financiële sector, maar ook daarbuiten drastisch gaat veranderen.

Fortune legt uiterst helder uit wat het nut is van blockchain. Zelfs voor wie niet warm of koud wordt van technologie is dit stuk de moeite waard...

Lees verder...

Duitsland en Nederland nemen Europa op sleeptouw

Geplaatst op 26-08-2017 door D. Voesenek

In een sterk tweede kwartaal steeg het Europese beleggingsvolume met 4% naar een volume van 58 miljard dollar. Tezamen met een sterk eerste kwartaal ligt het Europese beleggingsvolume in de eerste helft van 2017 nu 7% boven het volume van de eerste helft van 2016.

Sterke stijgers in Europa waren Duitsland en Nederland.  

Lees verder...

Groen licht voor hoogste toren van Nederland

Geplaatst op 13-08-2017 door F. Geurtsen

Groen licht van de Raad van State voor de bouw van de hoogste toren van Nederland. De bouw van de Zalmhaventoren gaat binnenkort van start en zal in 2020 opgeleverd worden. De toren met in totaal 260 appartementen wordt 215 meter hoog...  

De Rotterdamse politiek ging vorig jaar al akkoord met de komst van de hoogste woontoren van Nederland, waar al een kleine tien jaar over wordt gesproken.  

Lees verder...

Verticale landbouw midden in de stad

Geplaatst op 30-07-2017 door F. Geurtsen

In de komende decennia komt de wereld voor een grote uitdaging te staan. In 2050 zal de aarde bijna 10 miljard bewoners tellen. De voedselproductie kan deze bevolkingsgroei echter niet bijhouden. De verticale boerderij is daarom bezig aan een opmars. Groenten en fruit verbouwen zonder dat er daglicht aan te pas komt. In de wereld zijn er al een paar geopend, midden in de stad.

Nederland heeft een Europees primeur.

Lees verder...

Nieuwe voorschriften AFM

Geplaatst op 26-07-2017 door F. Geurtsen

Recentelijk heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de voorschriften voor crowdfundingplatforms geëvalueerd. Uit het onderzoek komen risico’s naar voren die prioriteit hebben voor de AFM. Er is sprake van schaarste in de crowdfundingmarkt. Onder druk van deze schaarste nemen investeerders in zeer korte tijd financiële beslissingen. De AFM komt onder meer hierdoor met nieuwe voorschriften.

Lees verder...

5 boekentips over beleggen voor tijdens uw vakantie

Geplaatst op 16-07-2017 door F. Geurtsen

Nog geen plannen voor uw vakantie? Geen zorgen! Met onze 5 boekentips over beleggen komt u zeker de vakantie goed door. 

De volgende boeken geven verschillende tips over beleggingsstrategieën en zijn een must voor eenieder die zijn vaardigheden op dit vlak wil verbeteren.

Lees verder...

Crowdfunding checklist - Zo beoordeelt u een vastgoedproject

Geplaatst op 01-07-2017 door D. Voesenek

Indien u wenst te investeren in een vastgoedproject is het van belang op voorhand zorgvuldig uw vooronderzoek te doen. De volgende pijlers geven u handvaten bij het maken van de juiste investeringsbeslissing. 

Zo wordt voorkomen dat u achteraf voor verrassingen komt te staan.  

Lees verder...