Groen licht voor hoogste toren van Nederland

Geplaatst op 13-08-2017 door F. Geurtsen

Groen licht van de Raad van State voor de bouw van de hoogste toren van Nederland. De bouw van de Zalmhaventoren gaat binnenkort van start en zal in 2020 opgeleverd worden. De toren met in totaal 260 appartementen wordt 215 meter hoog...  


Lees verder...

Verticale landbouw midden in de stad

Geplaatst op 30-07-2017 door F. Geurtsen

In de komende decennia komt de wereld voor een grote uitdaging te staan. In 2050 zal de aarde bijna 10 miljard bewoners tellen. De voedselproductie kan deze bevolkingsgroei echter niet bijhouden. De verticale boerderij is daarom bezig aan een opmars. Groenten en fruit verbouwen zonder dat er daglicht aan te pas komt. In de wereld zijn er al een paar geopend, midden in de stad.


Lees verder...

Nieuwe voorschriften AFM

Geplaatst op 26-07-2017 door F. Geurtsen

Recentelijk heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de voorschriften voor crowdfundingplatforms geëvalueerd. Uit het onderzoek komen risico’s naar voren die prioriteit hebben voor de AFM. Er is sprake van schaarste in de crowdfundingmarkt. Onder druk van deze schaarste nemen investeerders in zeer korte tijd financiële beslissingen. De AFM komt onder meer hierdoor met nieuwe voorschriften.

Lees verder...

5 boekentips over beleggen voor tijdens uw vakantie

Geplaatst op 16-07-2017 door F. Geurtsen

Nog geen plannen voor uw vakantie? Geen zorgen! Met onze 5 boekentips over beleggen komt u zeker de vakantie goed door. De volgende boeken geven verschillende tips over beleggingsstrategieën en zijn een must voor eenieder die zijn vaardigheden op dit vlak wil verbeteren. 


Lees verder...

Crowdfunding checklist - Zo beoordeelt u een vastgoedproject

Geplaatst op 01-07-2017 door D. Voesenek

Indien u wenst te investeren in een vastgoedproject is het van belang op voorhand zorgvuldig uw vooronderzoek te doen. De volgende pijlers geven u handvaten bij het maken van de juiste investeringsbeslissing. Zo wordt voorkomen dat u achteraf voor verrassingen komt te staan.


Lees verder...

Zes ton voor een vaste parkeerplaats

Geplaatst op 18-06-2017 door F. Geurtsen

Zoals u waarschijnlijk al weet schieten de vastgoedprijzen omhoog. Niet alleen woningen, winkels en kantoren, maar bijvoorbeeld ook vaste parkeerplaatsen.

De duurste parkeerplaats in Nederland staat te koop in Amsterdam. Een parkeerplaats van 15 vierkante meter in een overdekte garage voor 150.000 euro. Klinkt veel voor een stuk afsvalt, maar het kan nog veel erger... 

Lees verder...

De juiste mix van zekerheden

Geplaatst op 21-05-2017 door D. Voesenek

Regelmatig wordt de vraag gesteld welke zekerheden er zijn verbonden aan een investeringspropositie. Afhankelijk van de factoren die tijdens het uitgebreide screeningsproces aan bod komen wordt gezocht naar de juiste mix van zekerheden. Het samenstellen van het zekerhedenpakket betreft maatwerk en dient hand in hand te gaan met de rentevergoeding. De hypothecaire zekerheden vormen bij Crowdestate de basis. Eén van de vele voordelen van crowdfunding voor vastgoed.

De paragraaf zekerheden is niet voor niets door defaults steeds prominenter aanwezig in de Nederlandse crowdfundingmarkt.

Lees verder...

Het grootste crowdfundingproject ooit

Geplaatst op 07-05-2017 door F. Geurtsen

De hoogste wolkenkrabber in de hoofdstad van Colombia is in april 2017 opgeleverd. BD Bacatá steekt boven elk ander gebouw in Bogota uit. De toren telt 67 verdiepingen en staat symbool voor de nieuwste financieringsvorm voor vastgoed    

Zonder het te weten liep Colombia destijds ver in de tijd vooruit. 

Lees verder...

Is het zelf uitgeven van participaties als vastgoedfonds nog wel zo aantrekkelijk?

Geplaatst op 04-01-2017 door D. Voesenek

Een vastgoedfonds wordt veelvuldig opgetuigd als vehikel om als vastgoedonderneming publiekelijk kapitaal aan te trekken en ontwikkelingen en/of beleggingen te financieren. Het structureren van een fonds is vaak een tijdrovend proces en gaat gepaard met hoge structurerings- en marketingkosten. De regelgeving die binnenkort wordt aangescherpt werkt evenmin bevorderend voor de fondsaanbieders. En dat terwijl er anno 2017 een veel eenvoudigere manier bestaat om kapitaal bij het grote publiek aan te trekken, namelijk via crowdfunding.

Via de structuur van een crowdfundingplatform is het een stuk eenvoudiger geworden om als vastgoedonderneming kapitaal bij het grote publiek te verwerven. Bijvoorbeeld om de portefeuille uit te breiden, mits dit past binnen de richtlijnen van het platform.

Lees verder...

Zorg en Welzijn De Schans op #1

Geplaatst op 09-09-2016 door F. Geurtsen

Elke week publiceert adviesbureau De Breed & Partners de Crowdfunding Top 40 van Nederland. In deze lijst staan alle projecten die in de desbetreffende week het meeste kapitaal hebben opgehaald.

Na twee weken op nummer 3 te hebben gestaan is het Crowdestate gelukt om met het Zorg en Welzijn De Schans in week 36 de aanvoerder van de lijst te worden!

Lees verder...