Zes ton voor een vaste parkeerplaats

Geplaatst op 18-06-2017 door F. Geurtsen

Zoals u waarschijnlijk al weet schieten de vastgoedprijzen omhoog. Niet alleen woningen, winkels en kantoren, maar bijvoorbeeld ook vaste parkeerplaatsen.

De duurste parkeerplaats in Nederland staat te koop in Amsterdam. Een parkeerplaats van 15 vierkante meter in een overdekte garage voor 150.000 euro. Klinkt veel voor een stuk afsvalt, maar het kan nog veel erger... 

Lees verder...

De juiste mix van zekerheden

Geplaatst op 21-05-2017 door D. Voesenek

Regelmatig wordt de vraag gesteld welke zekerheden er zijn verbonden aan een investeringspropositie. Afhankelijk van de factoren die tijdens het uitgebreide screeningsproces aan bod komen wordt gezocht naar de juiste mix van zekerheden. Het samenstellen van het zekerhedenpakket betreft maatwerk en dient hand in hand te gaan met de rentevergoeding. De hypothecaire zekerheden vormen bij Crowdestate de basis. Eén van de vele voordelen van crowdfunding voor vastgoed.

De paragraaf zekerheden is niet voor niets door defaults steeds prominenter aanwezig in de Nederlandse crowdfundingmarkt.

Lees verder...

Het grootste crowdfundingproject ooit

Geplaatst op 07-05-2017 door F. Geurtsen

De hoogste wolkenkrabber in de hoofdstad van Colombia is in april 2017 opgeleverd. BD Bacatá steekt boven elk ander gebouw in Bogota uit. De toren telt 67 verdiepingen en staat symbool voor de nieuwste financieringsvorm voor vastgoed    

Zonder het te weten liep Colombia destijds ver in de tijd vooruit. 

Lees verder...

Is het zelf uitgeven van participaties als vastgoedfonds nog wel zo aantrekkelijk?

Geplaatst op 04-01-2017 door D. Voesenek

Een vastgoedfonds wordt veelvuldig opgetuigd als vehikel om als vastgoedonderneming publiekelijk kapitaal aan te trekken en ontwikkelingen en/of beleggingen te financieren. Het structureren van een fonds is vaak een tijdrovend proces en gaat gepaard met hoge structurerings- en marketingkosten. De regelgeving die binnenkort wordt aangescherpt werkt evenmin bevorderend voor de fondsaanbieders. En dat terwijl er anno 2017 een veel eenvoudigere manier bestaat om kapitaal bij het grote publiek aan te trekken, namelijk via crowdfunding.

Via de structuur van een crowdfundingplatform is het een stuk eenvoudiger geworden om als vastgoedonderneming kapitaal bij het grote publiek te verwerven. Bijvoorbeeld om de portefeuille uit te breiden, mits dit past binnen de richtlijnen van het platform.

Lees verder...

Zorg en Welzijn De Schans op #1

Geplaatst op 09-09-2016 door F. Geurtsen

Elke week publiceert adviesbureau De Breed & Partners de Crowdfunding Top 40 van Nederland. In deze lijst staan alle projecten die in de desbetreffende week het meeste kapitaal hebben opgehaald.

Na twee weken op nummer 3 te hebben gestaan is het Crowdestate gelukt om met het Zorg en Welzijn De Schans in week 36 de aanvoerder van de lijst te worden!

Lees verder...

Wolkenkrabbers en crowdfunding

Geplaatst op 29-07-2016 door F. Geurtsen

De hoogste wolkenkrabber in de hoofdstad van Colombia is in april 2017 opgeleverd. BD Bacatá steekt boven elk ander gebouw in Bogota uit. De toren telt 67 verdiepingen en staat symbool voor de nieuwste financieringsvorm voor vastgoed    


Lees verder...

Crowdfunding Day Europe 2016

Geplaatst op 30-05-2016 door D. Voesenek

Vorige week woensdag was Crowdestate aanwezig op hét jaarlijkse evenement voor crowdfunding. Deze dag stond volledig in het teken van alle laatste trends op het gebied van crowdfunding. Met in het bijzonder het thema: Wat kan crowdfunding betekenen voor de vastgoedbranche?

Het stukje extra zekerheid wat investeerders krijgen door te investeren in vastgoed was veelvuldig onderwerp van gesprek.

Lees verder...

Investeren in Duitse woningen

Geplaatst op 18-02-2016 door D. Voesenek

Al jarenlang wordt vastgoed in Duitsland door vele beleggers als veilige haven gezien. Deze populariteit blijft voorlopig nog wel even aanhouden. Door de stevige structuur van de arbeidsmarkt, de invoering van het minimumloon, het stijgende consumentenvertrouwen en de toenemende immigratie wordt verwacht dat Duitse woningen ook dit jaar evenals in 2015 verder in waarde zullen stijgen.

Waarom wel of niet investeren in Duits vastgoed?

Lees verder...

Crowdestate heeft goedkeuring van de AFM!

Geplaatst op 27-01-2016 door F. Geurtsen

Vorige week viel er een bijzondere brief op de deurmat. Een brief waar Crowdestate al een tijd op zat te wachten.  

"Mede op basis van de door u verstrekte informatie, verleent de AFM aan Crowdestate B.V. op grond van artikel 4:3, vierde lid van de Wft een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden."  

Lees verder...

Crowdfunding als graadmeter

Geplaatst op 05-01-2016 door F. Geurtsen

Met crowdfunding kunnen vastgoedondernemers geld ophalen, maar daar blijft het niet bij. Crowdfunding kan uitstekend gebruikt worden als graadmeter voor het succes van vastgoed. Crowdfunding creëert namelijk draagvlak op meerdere fronten.  

Crowdfunding is veel meer dan enkel het aantrekken van een financiering.  

Lees verder...